Øko-landmænd overtræder dyrevelfærdsregler

DYREVELFÆRD: Kontrolbesøg viste, at seks økologiske landmænd overtræder centrale regler om dyrevelfærd. Organisationerne Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening tager kraftigt afstand fra overtrædelserne.

Seks økologiske kvæg- og svineproducenter overholdt ikke basale dyrevelfærdsregler, da Plantedirektoratet og Veterinærrejseholdet lavede kontrolbesøg i marts. Besøgene har ført til politianmeldelse af to landmænd og udskrivning af otte administrative bøder samt tretten indskærpelser og otte påbud.

De to myndigheder havde udvalgt otte gårde ud fra generelle risikokriterier som store bedrifter, unormalt lavt eller højt medicinforbrug og høj dødelighed. På seks af gårdene overtrådte man reglerne. Der var blandt andet tilfælde af syge og tilskadekomne dyr, som ikke var behandlet og opstaldet korrekt. Endvidere var der nogle steder utilstrækkelig adgang til vand, for lidt strøelse og medicin, som ikke var bortskaffet i tide.

Hos Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarers Økologisektion tager de to formænd, Evald Vestergaard og Uffe Bie, stærkt afstand fra overtrædelserne.

Login