Nødvendig støtte til små fødevarevirksomheder

Det lille økologiske mejeri, Thise Mejeri, har tidligere haft stor gavn af strukturprojektordningen og roser derfor, at den nu bliver genindført. Mejeribestyren mener, at den er afgørende for små fødevarevirksomheders overlevelse.

Det er den såkaldte strukturprojektordning - en del af landdistriktsprogrammet – som fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) nu genindfører, og især for små slagterier og mejerier vurderes det at være af stor betydning, at de kan få tilført ekstra midler til at modernisere driften.

Mejeribestyrer på det lille økologiske mejeri i det nordvestlige Jylland, Thise Mejeri, Poul Pedersen, giver da også udtryk for, at det er meget afgørende for mejeriets udvikling, at ordningen bliver genindført:

"Thise Mejeri er i dag en god og sund virksomhed, og det har strukturprojektordningen været medvirkende til. Vi har tidligere søgt og fået midler til at udvikle et IT-system, som gør, at vi kan dokumentere f.eks. mælkens oprindelse og vej gennem mejeriet ud til forbrugerne. Derudover har fået støtte til at udvikle et system, så vi kommer af med spildevandet på en forsvarlig måde."

Login