NNF kræver afgiftsstop

KORT NYT: Fødevareforbundet NNF kræver, at regeringen indfører et afgiftsstop. 10.000 arbejdspladser er de sidste år forsvundet i fødevareindustrien, og beskæftigelsesniveauet nærmer sig nu et kritisk niveau, mener NNF.

"Vi har igennem flere år oplevet, at fødevarebranchen er blevet pålagt alle mulige og umulige afgifter. Hver eneste gang koster det arbejdspladser. Derfor opfordrer vi regeringen til at indføre et afgiftsstop, sådan at vi i fred og ro kan give hele det danske afgiftssystem et tiltrængt serviceeftersyn," siger Ole Wehlast, forbundsformand i NNF, i en pressemeddelelse.

Mere uddannelse
Rapporten peger desuden på, at der må stilles øget krav om uddannelse til medarbejderne. NNF og Ole Wehlast mener på den baggrund, at der skal investeres mere i uddannelse og efteruddannelse:

"Vi må investere langt mere i uddannelse og efteruddannelse. Når opgaverne bliver nogle andre, må vi sikre, at medarbejderne i industrien har de nødvendige kompetencer og er klar til at påtage sig opgaverne. Ellers vil udflytningen af job til udlandet fortsætte, som vi har set det i alt for mange år," siger forbundsformand Ole Wehlast i en pressemeddelelse.

Login