Minkavleren, der skal samle landbruget

PORTRÆT: Det blev den erfarne landmand og venstrepolitiker Martin Merrild, som i sidste uge vandt formandsopgøret i Landbrug & Fødevarer. Hans første opgave bliver at samle det splittede bagland, og det kræver diplomatisk snilde, hvis det skal ske.

Det kom som lidt af en overraskelse for flere politikere på Christiansborg, at landmændene i sidste uge pegede på Martin Merrild som ny formand for Landbrug & Fødevarer. Hvor modstanderen Henrik Frandsen ofte tog på høflighedsvisit på Christiansborg, er det langt fra alle, som har trykket Martin Merrild i hånden.

Derfor er der fortsat en del ubesvarede spørgsmål om den 57-årige minkavler og kyllingeproducent fra Struer, som nu skal tale landmændenes og fødevareproducenternes sag.

Gransker man hans C.V., tegner der sig et billede af en erfaren landmand og lokalpolitiker, som er vant til at agere i krydsfeltet mellem landbruget og den politiske verden.

Lokal venstrekonge
Han blev uddannet agraøkonom i 1977 og har siden da tilbragt størstedelen af sit professionelle liv på marken og i en række landbrugsorganisationer, fora og råd. Han har blandt andet været bestyrelsesformand for Holstebro-Struer Landboforening, siddet med i Landbrugsraadets bestyrelse og været formand for Landbrugets Rådgivningscenter.

Login