Millioner skal sikre et bæredygtigt fiskeri

FISKERIAFTALE: En ny aftale mellem regeringen og Enhedslisten giver 10 millioner kroner til udviklingen af nye fiskerimetoder. Blandt særlige punkter er udviklingen af redskaber til smart-fishing og fokus på en bæredygtig muslingeproduktion.

Fremover skal fiskerne ved de danske kyster benytte sig af ny teknologi, når de fisker i de små havne i det såkaldte Vandkants-Danmark.

Regeringen og Enhedslisten har i en ny aftale afsat 10 millioner kroner, der skal bruges til at udvikle nye og mere bæredygtige fiskerimetoder, der både skal skabe flere arbejdspladser inden for fiskerierhvervet og samtidig værne om miljøet i de danske have.

"Når fiskerne kan leve af deres erhverv, og der bliver landet mange fisk, er det med til at udvikle de lokale havne og skabe arbejdspladser. Den udvikling skal vi hele tiden skubbe på i samarbejde med fiskerne, men med hensyn til havmiljøet", siger fødevareminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

Beløbet er en del af Finanslovens ”Grøn Omstilling”, og det er Institut for Akvatiske Ressourcer (DTU Aqua), et institut under Danmarks Tekniske Universitet, der blandt andet forsker og rådgiver inden for bæredygtig udnyttelse af levende ressourcer i hav og ferskvand, der skal anvende beløbet til udvikling af nye fiskerimetoder.

Login