Mændenes bøf skal beskattes

KØD II: Færre mænd end kvinder vil spise mindre kød. Det skyldes en klassisk forestilling om en kødelskende machomand, mener mandeforsker. De kan rykkes ved en bøfskat, foreslår kommunikationsrådgiver Henrik Byager.

Forklaringen i forskellene mellem kønnenes svar skyldes et machoideal, som stadig trives, mener Kenneth Reinicke, mandeforsker på RUC.

"Der ligger noget maskulint i at spise kød, og det er et klassisk eksempel på, hvordan rigtige mænd spiser. Selvom vi ser flere grøntsager i kantinerne, så ser vi stadig, at det er mændene, der skovler kødsovs og kartofler på tallerkenen. Så det er konstituerende for hele maskuliniteten. Desuden er mænd sværere at ramme med sundhedskampagner, og de skal have budskabet at vide flere gange. De har en større tro på, at de selv ved bedst og gør det på den rigtige måde og lytter derfor ikke så meget til sagkundskaben," siger han.

"Samtidig har mænd ikke det konstante blik på deres krop, som kvinder har, og er ikke kropsligt overvågede i samme grad. Du kan stadig fremstå som en rigtig mand, selvom du har en ordentlig kuffert, så længe du tjener gode penge og har en hurtig bil," siger han.

Login