Måling af kantiners CO2-udledning er lige nu baseret på fri leg

Mange kantiner og storkøkkener er i gang med at omstille sig til mere bæredygtig adfærd. Men der bliver sjældent lavet om på det grundlæggende problem, og selve CO2-regnskabet er langt hen ad vejen fri leg, skriver Line Rise Nielsen.

Fra 2023 skal alle større danske virksomheder aflægge et CO2-regnskab, og her vil det give god mening at medtage kantinen. Det er fint, at der kommer fokus på madens (store) andel. Jeg har set mange CSR-chefer få et chok, når de pludselig opdager, hvor meget kantinen fylder i forhold til transport, firmabiler og kontordrift.

Mange køkkener har allerede høstet de lavest hængende frugter. Det er oftest tiltag, der minimerer madspild; der erstatter noget af komælken med plantemælk eller udskifter den konventionelle persille med nogle vertikalt dyrkede urter til at toppe dagens ret med.

Det er alt sammen godt nok, men bortset fra madspild så ændrer tiltagene ikke det store – og det bunder ikke i en stillingtagen til de helt grundlæggende problemer, som i vores del af verden kan koges ned til to ting:

Login