Lone Andersen: Landmænd kan blive verdens bedste naturforvaltere

KOMMENTAR: Hos mange landmænd mangler der viden om, hvordan naturen kan gives en hjælpende hånd i bedrifterne. Med den rette rådgivning kan vi sikre, at landmændene ikke bare er blandt verdens bedste i udbytte og dyrevelfærd, men også i naturforvaltning, skriver Lone Andersen.

For nogle uger siden blev der afholdt en konference om agerlandets natur på Christiansborg. Jeg var desværre ikke selv til stede, men har fået gengivet, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) åbnede dagen med blandt andet at sige tak til landmænd og jægere for deres indsats for at passe på naturen og understregede, at det er svært at finde nogen med større interesse for naturen end landmænd og jægere.

Det glæder mig selvfølgelig rigtig meget at høre om den anerkendelse fra ministeren – og jeg kan kun give ham ret. Jeg oplever en stadig stigende interesse for naturen blandt mine landmandskolleger, og jeg kan se, hvordan natur og biodiversitet fylder stadig mere på den politiske dagsorden.

Interesse er selvklart et meget vigtigt element, når man som landmand vil gøre en indsats for naturen. Men en anden helt afgørende forudsætning er viden.

Login