LEDER: Madkvalitet og industrialisering

Som omtalt før dette sted, så lever fødevarekonservatismen i bedste velgående. De fleste er fremme i skoene, når vi snakker den teknologiske udvikling. Udvikling, et positivt ord, som for mange af uransagelige årsager klinger dårligere, når det sættes sammen med fødevarer.

Det kan være meget svært at se, hvordan en fødevare bliver dårligere af, at en virksomhed behandler og bearbejder den. Selvfølgelig kan vi selv lave de flåede tomater, når den velsmagende pasta med kødsovs skal bakses sammen, ja vi kan sagtens selv plukke tomaterne dertil. Men hvorfor kvaliteten af de flåede tomater partout bliver bedre, fordi man selv kæmper med det i sit eget køkken, er ikke logisk.

FAKTUM ER VEL snarere, at en virksomhed ligeså godt kan behandle og bearbejde en fødevare, som den enkelte forbruger, vel at mærke når vi snakker om fødevarer, der alligevel skal tilberedes i en eller anden forstand. Mht. fødevaresikkerheden er der i hvert fald ikke noget at komme efter. Her må man konstatere, at ikke alle forbrugere går lige så meget op i hygiejne, som fødevareindustrien gør det.

Login