Landbrugsreform svigter ulandene

"I Danmark vil skatteyderne gennem EU fortsat skulle betale millionvis af kroner i støtte til landmændene, mens EU fortsætter med at sælge landbrugsvarer til dumpingpriser på verdensmarkedet. Dertil kommer, at billige fødevarer fra ulandene holdes ude af EU via toldmure. Det er ikke alene ekstremt usolidarisk overfor danskere, der efter VK-regeringens politik skal spare på alt muligt andet, men også urimeligt overfor verdens svageste"

Ritt Bjerregaard påpeger at EU s landmænd også efter reformen vil producere mere end der efterspørges, fordi en del af støtten stadigt vil være tilknyttet produktionen. Dermed fortsætter en politik, som bedst kan sammenlignes med den der ellers var kendt i Sovjetunionen og de andre østeuropæiske lande. Men det var før Murens fald. I EU forstætter de urimeligt dyre landbrugsordninger ind i det nye årtusinde, og det er meget, meget lange overgangsordninger, der er tale om selv til denne lille bitte ændring af landbrugspolitikken, som den nye landbrugsreform lægger op til.

"EU s landbrugsordning er ren planøkonomi. Det ændrer reformen ikke på. Det er en skandale, specielt fordi vi samtidigt forlanger af ulandene, at de liberaliserer deres økonomier som en betingelse for at få udviklingsstøtte", siger Ritt Bjerregaard.

Login