Kontroludvalg kræver handling mod salmonella

SALMONELLA: Fødevarekontroludvalget mener, det er på tide med en ny strategi mod bakterieinficeret kød. Fødevareerhvervet skal gøre mere.

Antallet af infektioner af salmonella- og campylobacter-bakterier er uacceptabelt højt, og der må nye midler til for at bremse dem.

Det er budskabet fra det såkaldte Fødevarekontroludvalg, der overvåger fødevare- og veterinærkontrollen i Danmark. I en kommentar til en ny rapport om kontrollen af  bl.a. salmonellabakterier, efterlyser udvalget især handling fra fødevareerhvervet selv:

"Det er værd at huske, at sikkerhed på det her område ikke er noget, den offentlige kontrol kan levere alene. Det er jo ikke den, der laver bakterierne. Sikkerhed kan man ikke kontrollere sig til - det må man producere sig til. Det er derfor i mindst lige så høj grad erhvervet, der skal leve op til den samfundsmæssige ansvarlighed, som de selv siger, de har," siger Jørgen Højmark Jensen, der er formand for udvalget, til Altinget.dk.

Login