Kommuner får hjælp til husdyr-sager

LANDBRUG: En ny aftale mellem Miljøministeriet og KL skal forhindre, at kommunernes bunker med husdyr-sager igen vokser. Landbruget glæder sig, men understreger, at aftalen er endnu en lappeløsning.

Bunken med husdyrsager var ellers nedbragt i efteråret - ikke mindst på grund af en tilskudspulje, som tilskyndede kommunerne til at afgøre sagerne inden 1. oktober 2010. Men nu er der igen problemer. Det skyldes, at der afgøres færre sager, efter at tilskuddet er stoppet, og det skyldes, at Natur- og Miljøklagenævnet har hjemvist en stor bunke sager til fornyet behandling i kommunerne.

Miljøminister Karen Ellemann (V) siger i en pressemeddelelse:
"Med håndsrækningen vil jeg gerne undgå, at de mange hjemviste sager skaber en ny pukkel, men bliver ekspederet i en fart. Det er ikke rimeligt, at hverken miljøet eller landmændene tages som gidsler i sager, der dybest set er et mellemværende mellem to myndigheder."

15.000 pr. sag 
Aftalen mellem Miljøministeriet og KL skal sikre, at der igen kommer skub i sagsbehandlingen. Derfor er der afsat en pulje på fem millioner kroner, hvor fra der udbetales 15.000 kroner pr. hjemvist sag, der afgøres. Puljen rækker til 333 sager og ifølge aftalen skulle det gøre det muligt for kommunerne, at "opretholde rimelige sagsbehandlingstider".

Login