Kina åbner for fiskemel og flere svin

HANDEL: Fødevareminister Henrik Høegh (V) har underskrevet en aftale, der åbner op for nye eksportmuligheder på det kinesiske marked. Tidligere begrænsninger på det kinesiske marked lettes, hvilket muliggør udvidelse af den danske eksport til Kina.

Fødevareminister Henrik Høegh har mødtes med sin kinesiske kollega i Shanghai i forbindelse med et dansk eksportfremstød. Her diskuterede de handelsmuligheder og fik åbnet op for tidligere lukkede markeder. Den nye aftale baner vejen for udvidelse og fastholdelse af dansk fødevare- og ingredienseksport til Kina.

"Vi har længe været gode til at levere de svinekødsprodukter, som de kinesiske forbrugere efterspørger. Nu ser det ud til, at vi snart kan åbne for endnu flere slagterier, der kan levere kød til de kinesiske markeder. Og som noget helt nyt kan vi snart påbegynde en større eksport af fiskemel- og olie. Det kan vise sig at være en stor forretning for de danske producenter," siger fødevareminister Henrik Høegh i en pressemedelse.

Nye analysemetoder der kan skelne fiskemel fra kød- og benmel er grunden til, at der åbnes for eksportmarkedet på området, hvor kogalskab tidligere stoppede al handlen.

Login