"Jeg er ingen landbrugsekspert"

INTERVIEW: René Christensen (DF) afløser partifællen Jørn Dohrmann som formand for Folketingets Fødevareudvalg. Den nyudnævnte formand har erfaring som forbrugerordfører, men erkender selv, at han ikke ved meget om landbruget.

Folketingets Fødevareudvalg har fra i dag fået ny formand. Valget faldt på den snart 39-årige efterskolelærer René Christensen, som også skal fungere som partiets ordfører på området.

Udnævnelsen falder sammen med, at René Christensen kan fejre et års-dag som folketingspolitiker - dog har han været indsuppleret siden januar 2008. Den uddannede automekaniker har indtil nu været partiets familie- og forbrugerordfører, og forbrugervinklen vil han tage med sig i arbejdet i fødevareudvalget.

"Udvalget dækker mange områder, og de hænger alle sammen og ingen er mindre vigtige. For forbrugeren handler det også om at vide, at fødevarerne er produceret sikkert og etisk forsvarligt - og på den måde er hele kæden fra jord til bord vigtig. Forbrugeren har en forventning om, at danske fødevarer er i orden - og det skal de også være," siger René Christensen.

Login