Hjemmeside med kosttilskud møder skarp kritik

KRITIK: Eva Kjer Hansen (V) vil offentliggøre navnet på kosttilskud, der er anmeldt til markedsføring i Danmark. Forbrugerrådet og oppositionen mener, at det er vildledning af forbrugerne, og de har deres eget forslag.

Fødevareminister Eva Kjer Hansens forslag om at give hjemmel til offentliggørelse af anmeldte kosttilskud på internettet blev i tirsdags førstebehandlet i Folketingssalen. Forslaget har mødt skarp kritik fra Forbrugerrådet, SF og Socialdemokraterne, der mener, at ministeren lefler for branchen, og at der er tale om vildledning af forbrugerne.

"Hvis Fødevarestyrelen lægger en produktliste over anmeldte kosttilskud på deres hjemmeside, så vil forbrugeren få det indtryk, at der er tale om noget, som på en eller anden måde er blevet blåstemplet af Fødevarestyrelsen," siger Sofie Krogh Holm, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Hun bakkes op af Socialdemokraternes Benny Engelbrecht, der er medlem af Folketingets Fødevareudvalg og stor modstander af ministerens forslag.

"At offentliggøre den liste er fuldstændigt formålsløst. Vi risikerer, at det kan give sundhedsproblemer, og det vil jeg selvfølgelig under ingen omstændigheder være med til."

Login