Her er aktørernes ønskeliste til det nye Europa-Parlament

EUROPA-PARLAMENTSVALG: Kampen om landbrugs- og fødevarepolitikken udspiller sig i høj grad i EU. Altinget.dk har spurgt fem centrale aktører om deres ønsker til de nye parlamentarikere, som snart skal kæmpe for danske mærkesager i EU-systemet.

Forbrugerrådet: Der skal styr på vildledning
En af de vigtigste sager for Forbrugerrådet er spørgsmålet om såkaldte sundhedsansprisninger siger fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Camilla Udsen.

Sundhedsanprisniger har i Danmark været til debat i forbindelse med sagerne om ulovlig navngivning af en række juiceprodukter fra juicekæden Joe & Juice, og Forbrugerrådets håb er nu, at Europa-Parlamentet kan være med til at indføre såkaldte ernæringsprofiler, som fastsætter, hvor meget fedt, salt og sukker en vare med sundhedsanprisninger må indeholde.

Hvorfor er sagen om sundhedsanprisninger vigtig?

"Der er stor risiko for, at sundhedsanprisninger kan vildlede forbrugere, fordi det kan få fødevarer til at se sundere ud, end de reelt er. Sundhedsanprisningerne forholder sig til, at der er et vitamin eller et mineral i fødevaren, som i markedsføringen kan få varen til at se sundere ud. Det er den ikke nødvendigvis, hvis den samtidig er fyldt med sukker, fedt og salt."

Login