Grønt bureaukrati ruller ind over landbruget

KONTROL: Danske landmænd står over for endnu mere bureaukrati og offentlig kontrol, når den nye landbrugsreform træder i kraft. Det er nemlig ikke lykkes den danske fødevareminister at slanke kontrollen med de grønne krav.

Med flere krav kommer mere kontrol. Mere kontrol giver mere bureaukrati. Og netop det har fødevareminister Mette Gjerskov (S) arbejdet imod under forhandlingerne om landbrugsreformen.

30 procent af den direkte landbrugsstøtte bliver nemlig afhængig af, at landbruget lever op til en række grønne krav. Og der skal myndighederne udtage fem procent til kontrol. Det vil Mette Gjerskov sænke til kun én procent.

Men alt tyder nu på, at kampen er tabt. Det lykkes nemlig ikke Mette Gjerskov at overbevise sine ministerkolleger om, at fem procent kontrol er i overkanten. Og heller ikke Parlamentet har vurderet, at det er en god idé at slanke kontrollen med de nye grønne krav. Dermed bliver Kommissionens forslag, om at det grønne skal kontrolleres med fem procent, med stor sandsynlighed en realitet. Det vil ifølge Kommissionen selv øge den administrative byrde med hele 15 procent.

Login