Gjerskov vil stoppe omstridt brug af antibiotika

KORT NYT: Der bør være strammere regler for brugen af antibiotika til dyr. Det sagde fødevareminister Mette Gjerskov (S) mandag i EU's ministerråd, efter det er kommet frem, at multiresistente bakterier kommer med dyr til Danmark.

EU bør stramme reglerne for brugen af antibiotika til dyr, mener fødevareminister Mette Gjerskov. Reaktionen kommer, efter det i sidste uge kom frem, at den multiresistente ESBL-bakterie spreder sig over EU's grænser.

Baketerien kommer således med dyr til Danmark, men det vil Gjerskov nu have stoppet: 

"Vi ser nu resultatet af, at man i nogle lande bruger vigtige antibiotika forebyggende til dyr, selvom man dermed risikerer, at mennesker i værste fald ikke kan behandles for livsfarlige sygdomme. Det skal stoppe. I det hele taget synes jeg kun, man skal bruge den slags antibiotika til dyr, hvis det er højst nødvendigt," siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

I sidste uge viste den årlige DANMAP-rapport 2011, at 44 procent af de prøver, som blev taget af danske kyllinger i 2011, indeholdt den multiresistente ESBL-bakterie. Det er en markant stigning i forhold til tidligere. I 2010 var tallet kun på 8 procent.

Login