Gjerskov: Sådan bliver det næste halve år

INTERVIEW: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) gør sig klar til et halvår, som først og fremmest kommer til at stå i Natur- og Landbrugskommissionens tegn. Men EU's landbrugsreform, dyrevælfærd og kemi i fødevarer vil også komme til at fylde i kalenderen, forudser ministeren.

Hvordan skal fremtidens landbrugserhverv se ud, og hvordan kan man få tilrettelagt produktionen, så den både tager hensyn til miljøet og sikrer, at der fortsat er grobund for arbejdspladser til de danske landmænd? Det er spørgsmål, som fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil bruge det næste halvår på at besvare.

Øverst på ministerens arbejdsdagsorden står Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger, som ifølge den nuværende arbejdsplan vil blive præsenteret i løbet af marts. 

"Vi skal først og fremmest finde ud af, hvordan vi kan balancere forholdet mellem naturen og landbruget. Et af fokuspunkterne bliver uden tvivl miljøbeskyttelsesdelen, og her kommer vi til at diskutere brugen af målrettede virkemidler. Derudover skal vi se på, hvordan vi kan få tilrettelagt den næste generation af vandplaner på en måde, så vi både får plads til landbrugsproduktionen og naturen," siger ministeren.

Login