Gjerskov i samråd om rum-svin

SVINEAVL: Venstre vil have fødevareminister Mette Gjerskov til at redegøre for regeringens nye projekt, Månegrisen, der skal udvikle fremtidens grisestald. Månegrisprojektet peger i den helt forkerte retning, mener Enhedslisten.

Med inspiration fra ambitionsniveauet i 1960'ernes amerikanske rumprogram har regeringen lanceret projektet Månegrisen, der skal udvikle fremtidens svinestalde. Det får nu Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, til at kalde fødevareminister Mette Gjerskov (S) i samråd.

Venstre-ordføreren vil have fødevareministeren til at forklare, hvordan regeringen vil udvikle svinestalde med raketvidenskab som forbillede.

"Det er altid interessant, når der kommer nye forslag, men indtil videre har vi kun set nogle plancher og en pressemeddelelse, så vi vil gerne have ministeren til at uddybe, hvad hun har tænkt sig. Handler det alene om at videreudvikle staldsystemer, eller er der mere i det? Hvilken effekt forventes hendes ideer at få på vækst, eksport og arbejdspladser," spørger Erling Bonnesen.

Login