Forbud mod slagtning af højdrægtige dyr

Justitsminister Lene Espersen (K) har sendt et længe ventet udkast til en lov om forbud mod slagtning og aflivning af drægtige produktionsdyr og heste i den sidste tiendedel af drægtighedsperioden i høring, selv om hun er imod forslaget.

Det er et flertal uden om regeringen bestående af bl.a. Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti, der har tvunget regeringen til at fremsætte forslaget. Venstre og Konservative mener ikke, at begrundelsen for at indføre et forbud holder vand:

”Som begrundelse for slagte- og aflivningsforbuddet angives, at det hverken veterinærfagligt, dyrevelfærdsmæssigt eller dyreetisk er forsvarligt at slagte højdrægtige dyr med den konsekvens, at fosteret/fostrene lider en langsom kvælningsdød. Det må konstateres, at der ikke foreligger nogen nærmere dokumentation for denne opfattelse”, skriver justitsministeren i bemærkningerne til udkastet og afviser dermed at lægge stemmer til lovforslaget.

Hun peger desuden på, at det i løbet af det kommende forår også bliver forbudt at transportere højdrægtige dyr. Dette gøres administrativt ved, at Lene Espersen ændrer to bekendtgørelser om transport af dyr, og alene af den grund mener hun, at forbuddet mod at slagte højdrægtige dyr er overflødigt:

Login