Fødevarestyrelsen overså spegepølse-fleksibilitet

SMÅPRODUCENTER: Et nyt notat fra Fødevarestyrelsen viser, at EU kan tillade afvigelse fra den 50 km-grænse, der forhindrer småproducenter i at sælge deres spegepølser og marinerede sild mere end 50 km væk.

Styrelsen har hidtil fastholdt, at EU-forordningen på området ikke gav mulighed for at tillade de små producenter at sælge deres varer mere end 50 kilometer væk. Men efter et møde med EU-kommissionen har Fødevarestyrelsen ændret opfattelse.

"Kommissionen nævnte på mødet, at de gældende regler [...] rummer muligheder for fleksibilitet, herunder mulighed for at kombinere transporttid og temperaturkrav i relation til forskellige produkttyper. Med de rette kombinationer kan der eventuelt blive mulighed for - for nogle produkttyper - at øge transportafstanden til mere end de fastlagte 50 km," står der i et notat fra Fødevarestyrelsen, som er blevet sendt ud til medlemmerne af Folketingets Fødevareudvalg.

Fortsat afstandsbegrænsninger
Mødet mellem Kommissionen og Fødevarestyrelsen kommer efter en ophedet debat tidligere på året om de små fødevareproducenters vilkår.

Login