Fødevarer skal fortælle sandheden

Tag et produkt og scan det i supermarkedet, og du får alt at vide om ingredienser og næringsværdier m.m. Venstres Henrik Vestergaard vil have fødevareministeren til at arbejde for, at det er virkelighed inden for 8-10 år. Branchen er positiv så længe, der ikke er tale om et lovforslag.

Det er visionen hos Venstres fødevareordfører, Henrik Vestergaard. Han peger på, at der er pladsmangel på en fødevares emballage. Løsningen er derfor, at butikkerne indfører et særligt stregkodesystem, så kunderne får mulighed for at scanne varens stregkode i selve butikken og på den måde få et overblik over produktets indhold.

Henrik Vestergaard siger til FødevareTinget, at han nu vil kontakte fødevareministeren for at få hende til at samle interessenterne fra fødevareindustrien, som i fællesskab skal udforme et pilotprojekt for at afprøve idéen.

"Det er vigtigt, at vi giver os god tid, og at vi politikere ikke bare trækker noget ned over hovedet på fødevareindustrien. Jeg er af den overbevisning, at det er væsentligt at skabe en positiv stemning om et forslag, og det gør man bedst ved at inddrage de berørte parter først."

Login