”Fødevarekvalitet er fødevarernes beskaffenhed”

KVALITETSSTAFETTEN: For en fødevareforsker handler fødevarekvalitet først og fremmest om fødevarernes egenskaber, fortæller professor i mikrobiologi.

Det er ikke sådan lige til at måle og veje, om en fødevare smager godt eller dårligt. Derfor må man se på andre parametre for at afgøre en fødevares
kvalitet, når man undersøger den videnskabeligt.

Det siger Susanne Knöchel, professor i fødevaremikrobiologi ved det biovidenskabelige fakultet under Københavns Universitet - den tidligere Landbohøjskole (KVL) - til Altinget | Fødevarer.

"For mig er fødevarekvalitet ikke noget ladet ord. Fødevarekvalitet er fødevarernes beskaffenhed eller deres egenskaber - deres unikke karakteristika. Det er dem, vi som forskere beskæftiger os med, og vi giver dem ikke nødvendigvis en karakter, der hedder god eller dårlig, men bare en grad af, hvor langt de er på den specifikke karakterskala," siger Susanne
Knöchel.

Login