Flere forskningskroner til økologien

KORT NYT: Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at afsætte 25 millioner kroner ekstra til forskning i økologi. Den ekstra pose penge vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer.

"Aftalen med Enhedslisten betyder, at vi holder et markant niveau i den danske økologiforskning i de kommende år. Formålet er at bidrage til den grønne omstilling med endnu mere hensyn til miljø, dyrevelfærd og biodiversitet. Samtidig kan økologisk innovation være med til at sikre mere eksport, større indtjening, og flere grønne arbejdspladser," siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Regeringens støtteparti Enhedslisten deler glæden med regeringen over aftalen. Ordfører for fødevarer, landbrug og fiskeri Per Clausen er tilfreds med, at aftalen både sikrer forskning og udvikling i økologi og midler til at skabe arbejdspladser og sikring af miljøet.

Landbrug & Fødevarer glade for aftale
De ekstra 25 millioner bliver ligeledes mødt med begejstring hos Landbrug og Fødevarer. De kalder aftalen helt nødvendig, hvis regeringens mål om at fordoble det økologiske areal inden 2020 skal nås.

Login