Flere biogasanlæg skal gavne økologien

ØKOLOGI: Flere biogasanlæg kan hjælpe landmændene til at omlægge til økologisk drift og dermed bidrage til regeringens målsætning og fordoble det økologiske areal, mener L&F.

Øger man antallet af biogasanlæg med 50, vil det gavne økologien betydeligt, mener Landbrug & Fødevarer Økologi. Det fremgår af en pressemeddelelse fra erhvervsorganisationen.

Regeringen har en målsætning om at fordoble det økologiske areal i Danmark i 2020. Dog har en del landmænd svært ved at omlægge til økologisk drift, da de ikke kan skaffe økologisk gødning. Men flere biogasanlæg kan hjælpe med at løse problemet.

"Den økologiske produktion er i dag koncentreret i Jylland i områder med stor mælkeproduktion og produktion af svin - blandt andet fordi der her kan skaffes gødning fra dyrene. Vi mener, at planteavlerne har et stort økologisk potentiale, og ved at bygge flere biogasanlæg med økologiske linjer vil man skabe helt nye forudsætninger for at fordoble det økologiske areal i Danmark i 2020, fordi der bliver adgang til mere økologisk gødning," siger formand for Landbrug & Fødevarer Økologi, Uffe Bie, i pressemeddelelsen.

Login