Fiskere kræver kompensation for fangstkvoteordning

FISKERI: Mere lempelige regler og ekstra kvoter. Det er kravet fra Danmarks Fiskeriforening, hvis de skal støtte et forslag om fangstkvoter og kameraovervågning. Fødevareminister Henrik Høegh (V) er positiv og vil arbejde for sagen.

Hvis de danske fiskere skal bakke op om indførelsen af fangstkvoter samt kameraovervågning som dokumentation i forbindelse med reformen af EU’s fælles fiskeripolitik, så skal de kompenseres med flere kvoter samt lempeligere regler. Sådan lyder det fra formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, som overordnet set er skeptisk over for indførelsen af tvungen kameraovervågning.

"En del af mine medlemmer bryder sig ikke om at blive overvåget. Den holdning er udbredt og for at komme på den anden side af at føle sig overvåget, så kræver det, at man kan se nogle fordele ved systemet, så man føler sig som en del af det," siger Svend-Erik Andersen.

Skal virke i praksis
Han understreger, at idéen bag fangstkvoteordningen er sympatisk, men han har sine forbehold i forhold til implementeringen af den i praksis. Derfor stiller han en række krav som betingelse for at støtte op om ordningen:

Login