Fiskere får klarhed om EU-lovgivning

KORT NYT: EU's fiskerikommissær har bekræftet, at kravet om 8 pct. tolerance ved fiskeres opgørelse af fangster i logbogen kun gælder for arter under genopretning.

Kun truede arter
Hidtil har det været EU-Kommissionens opfattelse, at tolerancen på 8 pct. skulle gælde for alle arter om bord. Men da reglen ikke er blevet administreret ensartet i alle EU-lande, skrev fødevareminister Eva Kjer Hansen i april til fiskerikommissær Joe Borg for at sikre en ensartet administration i EU. Svaret fra Kommissæren bekræfter, at de skærpede krav kun gælder truede bestande.

Ministeren: Lighed for loven
"Der må i EU gælde lighed for loven, også når det gælder vejning af fisk. Det er derfor godt, at Kommissionen nu melder klart ud om fortolkningen af reglerne om tolerancen ved udfyldelse af logbog", siger fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

De skærpede krav
Før landing af fisk i havnene opgør fiskerne deres fangster i en logbog. Opgørelsen af fangede mængder og arter skal være udregnet med en nøjagtighed, der højst afviger 20 pct. i forhold til de faktiske mængder, som endeligt vejes ved salget af fangsterne.

I forbindelse med de særlige genopretningsplaner for truede bestande, f.eks. torsk i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat er kravene til præcision i logbogen skærpet til maksimalt 8 pct. afvigelse i logbogen.

Login