EU-rådsmøde på dagsordenen

Fødevareministeren er kaldt i samråd for at fortælle om landbrugs- og fiskerirådsmødet den 26. og 27. april, hvor der skal vedtages regler om dyretransporter. Derudover skal Fødevareudvalget drøfte GMO-loven og den nye landbrugslov på udvalgsmødet tirsdag kl. 10.00.

Den vigtigste sag på dagsordenen set med danske øjne er en vedtagelse af fælles regler for dyretransporter. Her er det store spørgsmål, om det lykkes for Mariann Fischer Boel (V) at overbevise sine kolleger om en øvre grænse på maksimalt 8-timers transport.

Det vurderes dog, at Det irske EU-formandskabs kompromisforslag har større sandsynlighed for at blive vedtaget. Forslaget vil lade dyr transportere i ni timer efterfulgt af to timers hvile, før dyrene igen kan sendes på landevejen i ni timer.

Dermed har irerne slækket på kravene i forhold til EU-Kommissionens forslag til en ny forordning for transport af dyr. Kommissions udspil fra juli 2003 indebar en maksimal transporttid af alle dyrearter på ni timer efterfulgt af mindst 12 timers hvile.

Login