Erhvervet utilfreds med beslutning uden om regering

Et flertal uden om regeringen har besluttet at forbedre velfærden for slagtedyr under transport. Fint nok, siger formanden for Danske Slagterier, men hvorfor så ikke få mest muligt ud af pengene?

Formanden for Danske Slagterier Bent Claudi Lassen er glad for, at Folketinget bekymrer sig for dyrenes velfærd og siger, at der intet modsætningsforhold er imellem politikerne og erhvervet i denne sag.

"Vi er ligeså interesserede i at forbedre dyrevelfærden under transporter, men vi ønsker at træffe beslutninger på et så oplyst grundlag som muligt. Det betyder, at vi hellere så justitsministeren færdiggøre den proces, der allerede er igang. Desværre er der nogen, som ikke kan vente".

Mest dyrevelfærd for pengene
Bent Claudi Lassen peger konkret på beslutningen om den skærpede rampekontrol, hvor dyrene skal dyrlægetjekkes både ved på- og aflæsning. "Her må man altså undre sig. Det svarer til, at man får tjekket sin busbillet både, når man stiger på bussen og igen, når man stiger af". Med det eksempel ønsker han at vise, at man ikke får bedre dyrevelfærd af den grund, men kun større udgifter.

Login