Dyrene får millionhåndsrækning i finansloven

FINANSLOV: Dyrevelfærden har fanget politikernes opmærksomhed i forbindelse med finansloven for 2013. Det glæder Dyrenes Beskyttelse, som kalder det "et tiltrængt løft".

Slagtesvinene, de herreløse katte og de hjemløse vildkaniner kan næste år se frem til en økonomisk håndsrækning, efter regeringen og Enhedslisten søndag nåede til enighed om finansloven. Af de 112 millioner kroner, som er blevet øremærket fødevareområdet i 2013, vil en del af dem blive tilført dyrevelfærdsområdet.

“Fødevareerhvervet skal være Danmarks stærke vækstmotor. Og dyrevelfærd er en naturlig del af en stærk dansk fødevareproduktion. Men vi skal blive endnu bedre,” udtaler fødevareminister Mette Gjerskov (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge aftaleteksten er der næste år blevet afsat 60 million kroner til at skabe job inden for den grønne fødevaresektor. En del af dem skal gå til at styrke dyrevelfærden for svinene. Ifølge Fødevareministeriet skal der blandt andet laves bedre staldanlæg, der både tager hensyn til dyrene og sikrer en sund driftøkonomi for svineavlerne.

Hvor mange millioner, der vil gå til svinene, skal regeringen og det parlamentariske grundlag nu til at forhandle sig frem til.

Dyrenes Beskyttelse: Tiltrængt løft
Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen har dog allerede gjort det klart, at bedre dyrevelfærd i svinestaldene er “afgørende” for partiet, og det er noget, der vækker glæde hos Dyrenes Beskyttelse.

"Der er i høj grad brug for en indsats for at forbedre forholdene for de mange millioner svin i den industrielle svineproduktion. Ud over den indsats, der kan gøres for de afsatte midler, glæder Dyrenes Beskyttelse sig også over det signal, der ligger i, at grisenes velfærd nu er kommet på finansloven," udtaler direktør Britta Riis i en pressemeddelelse.


Login