Denne uge på Fødevarer (46)

DET SKER: Denne uge skal fødevareministeren bl.a. til ministerrådsmøde i Bruxelles og til samråd i Fødevareudvalget om sprøjtede sojabønner. Ugen byder på andre arrangementer bl.a. om spekulation i fødevarepriser.

Folketinget
Onsdag 16. november er der åbent samråd om sprøjtede sojabønner i Fødevareudvalget. Ministeren er af udvalget blevet bedt om at redegøre for sin holdning til de informationer om skadelige virkninger ved sprøjtede sojabønner, som for nylig er blevet italesat af medierne. Desuden har udvalget spurgt ministeren, om hun vil påbegynde et samarbejde med landbruget i forhold til udfordringen ved de sprøjtede sojabønner, jf. artiklen "Citathistorie fra Politiken: Soya til dansk dyrefoder under anklage for at koste liv" fra Ritzaus Bureau den 26. oktober 2011. 

Andre begivenheder 
Tirsdag 15. november afholder Oplysningsforbundet DEO konferencen "Kan EU begrænse spekulation i fødevarepriser?". Det foregår i Landstingssalen på Christiansborg. Konferencens hovedtaler bliver Mike Masters, som blandt andet ejer en investeringsfond i USA. Han vurderer, at 70-80 procent af handlen på fødevaremarkederne er ren spekulation. Flere andre eksperter vil ligeledes holde oplæg, deriblandt Herik Zobbe fra fødevareøkonomisk institut på Københavns Universitet. Sidst vil der være debat med politikere fra forskellige partier.

Onsdag 16. november afholder Københavns Madhus seminaret "Til kamp mod madspild!". Seminaret vil belyse årsagerne til at meget mad bliver smidt ud samt give konkrete råd og idéer til, hvordan man kan bekæmpe madspild. Anya Hultberg, økologikonsulent i Københavns Madhus, Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad, og Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus, vil holde oplæg.

Login