Danskerne foretrækker økologi

ØKOLOGI: Ny undersøgelse viser, at 65 pct. af befolkningen foretrækker økologiske produkter. Højtuddannede køber flest økologiske varer.

65 pct. af befolkningen foretrækker økologi "i meget høj", "høj" og "nogen grad". Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet Synovate har foretaget for Landbrug & Fødevarer. 22 pct. foretrækker "i mindre grad" økologi, og 12 procent foretrækker slet ikke økologi.

Undersøgelsen viser, at begejstringen for økologi er forbundet med uddannelsesniveauet. Hvor højtuddannede i gennemsnit har købt ti økologiske varer i den sidste måned, har personer med en mellemlang uddannelse købt otte økologiske varer og lavtuddannede seks.

Om forbindelsen mellem uddannelse og køb af økologi siger teamleder i Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, ifølge et nyhedsbrev: "De højtuddannede forholder sig i det hele taget mere kritisk til fødevarer og går mere op i mærkning, og hvad der ligger bag produkterne. Samtidig har de mellem- og højtuddannede en større tiltro til, at de kan gøre en forskel via deres dagligvareindkøb, f.eks. i forhold til miljøet".

Login