Dansker overtager formandskab i NBC

FORMANDSKAB: Landbrug & Fødevarers formand, Niels Jørgen Pedersen, overtager formandskabet for Nordens Bondeorganisationers Centralråd primo september.

Formandskabet for Nordens Bondeorganisationernes Centralråd overtages af Landbrug & Fødevarers formand, Niels Jørgen Pedersen. Det sker ved et udvidet præsidiemøde i Stockholm 31. august - 2. september 2011. Danmark har formandskabet i to år.

På præsidiemødet skal der fokuseres på de udfordringer, som følger af høje verdensmarkedspriser på fødevarer og energi. Landbrug & Fødevarer regner med at temaer som landbrugskrisen og den verdensomspændende finanskrise samt den internationale håndtering af råvarepriser står øverst på listen under det danske formandskab.

"Jeg glæder mig meget til, at Danmark overtager formandskabet i NBC, hvor vi bl.a. vil sætte klima, miljø og energi på dagsordenen. Vi vil også drøfte landmandens bidrag til samfundet og erhvervets image. Jeg er sikker på, at vi på netop dette punkt kan få gavn af at have en erfaringsudveksling med vores nordiske kolleger. Endelig kommer vi helt bestemt til at drøfte det internationale samarbejde i World Farmers Organisation, samarbejdet i Baltic Farmers Forum on Environment og andre emner af fælles nordisk interesse," siger Niels Jørgen Pedersen i et nyhedsbrev.

Login