Dansk Folkeparti svigter dyrevelfærden

Det er på denne baggrund, at SF undrer sig. Torsdag den 16. januar var SF's forslag til folketingsbeslutning om forhøjelse af fravænningsalderen for pattegrise (B 42) til førstebehandling. Meget tyder på, at dette dyrevelfærds forslag kunne samle flertal i Folketinget indtil Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti gik på talerstolen hvor han blandt andet sagde: ".....jeg har ikke fået nogen ordførertale tildelt, så jeg vil bare henholde mig til det, Venstres ordfører har sagt. Det kan Dansk Folkeparti fuldt ud tilslutte sig, også den konklusion, der kom ud af det. Så vi kan ikke støtte forslaget".

Når det kommer til praksis, når Dansk Folkeparti får valget mellem at forbedre dyrevelfærden for pattegrisene i Danmark eller kun at være et halehæng til Venstre og svinebaronerne - må jeg konstatere at Dansk Folkeparti vælger det sidste - udtaler Kristen Touborg (SF).

Baggrunden for SF's forslag var ud over at forbedre dyrevelfærden for svin, også at få nedbragt det voksende forbruget af antibiotika til smågrise. En af forklaringerne er for tidlig fravænning.

Login