Dansk Fisk fisker efter viden

Dansk Fisk frygter for dens medlemmers overlevelse, hvis den nuværende situation for fiskerierhvervet fortsætter uændret. Fødevareministeren svarer kun overfladisk på en henvendelse. Brancheorganisationen forsøger nu selv at sætte gang i en proces, der skal sikre erhvervets overlevelse.

Brancheorganisationen – hvis medlemmer befinder sig inden for forarbejdningsindustrien – peger på EU-Kommissionens beslutning om et ekstraordinært torskestop i Østersøen fra den 15. april til 31. maj som et eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke snart gør noget aktivt for at tilvejebringe viden, som kan sikre, at man også i fremtiden har et bæredygtigt og økonomisk rentabelt fiskeri.

Dansk Fisk foreslår derfor, at man i fremtiden kun må anvende fangstredskaber, der er certificerede. På den måde sikrer man, at de lever op til den ønskede selektion, således man i fremtiden undgår tilsvarende ekstraordinære indgreb i fiskeriet.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skriver i et brev til Dansk Fisk ikke noget om, hvorvidt hun er enig i, at alle fangstredskaber skal være certificerede. Hun mener ikke, at fiskestoppet i Østersøen er så stort et problem, som Dansk Fisk vil gøre det til:

Login