Danmark taber kamp om ens kontrolgebyrer i EU

FØDEVAREKONTROL: Efter tre års forhandlinger er EU-institutionerne blevet enige om en ny kontrolforordning. Dansk ønske om mere ens kontrolgebyrer på tværs af EU-landene kom ikke igennem. Ærgerligt og alvorligt, mener Landbrug & Fødevarer.

Det bliver ikke i denne omgang, at der bliver lige vilkår på tværs af EU-landene for, hvordan der skal opkræves gebyrer fra fødevarevirksomheder, når myndigheder kommer på kontrolbesøg. Det står klart, efter EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet i sidste uge indgik aftale om en ny kontrolforordning.

Den ny forordning samler alle EU-regler om kontrol af hele fødevarekæden fra jord til bord i ét stykke lovgivning, hvilket skal gøre det enklere at navigere i - frem for de 16 forskellige forordninger og direktiver, som lige regulerer området.

Forslaget til en ny kontrolforordning var en del af en større dyre- og plantesundhedspakke´med fire andre lovgivningsforslag, som EU-Kommissionen lagde frem i maj 2013. Kontrolforordningen er den sidste i pakken, som er faldet på plads.

Login