Bengt Holst: Dyreetisk Råd skal være skarpere i debatten

Q&A: Hvis Dyreetisk Råd skal have en stemme i den offentlige debat, skal anbefalingerne både være knivskarpe og perspektiverende. Det mener Bengt Holst, der i sidste uge blev udnævnt til ny formand for Dyreetisk Råd.

Det mener viceadministrerende direktør i København Zoo Bengt Holst, som i sidste uge blev udnævnt til ny formand for Det Dyreetisk Råd. Han overtager efter professor Peter Sandøe, og han vil arbejde for, at Rådets stemme trængere klarere igennem i den offentlige debat.

Hvorfor er det overhovedet nødvendigt at have etikken med, når vi taler om dyr?
"Vi mennesker kan jo selv fortælle, om noget gør ondt, eller om der er noget, vi har det skidt med. Det kan dyr ikke, og derfor skal vi have dyreetikken til at sætte rammerne for, hvordan vi kan leve sammen med produktionsdyr, naturdyr og husdyr."

Hvordan har dyreetikken det så i dagens Danmark?
"Jeg synes egentlig, dyreetikken har det godt. Det skyldes, at vi i de seneste 20 år har haft Det Dyreetiske Råd, som har været med til at sætte dyreetikken på dagsordenen. Det betyder ikke, at vi ikke kan gøre mere, men i modsætning til andre lande fylder det allerede en del i debatten. Det er også nødvendigt, eftersom vi har så meget med husdyr, landbrugsdyr og naturdyr at gøre i det daglige. Jeg mener, at etikken bør være i højsæde, når man fra politisk side ændrer ved lovgivnignen i forhold til dyr."

Login