Antallet af fødevareregioner bør følge regionsdannelsen

Efter offentliggørelsen af strukturkommissionens betænkning opfordrer Landbrugsraadet politikerne til at sørge for, at kontakten mellem virksomheder og myndigheder giver et ensartet resultat i ensartede sager. Raadet og FødevareIndustrien er desuden villige til at tage en diskussion om, hvorvidt antallet af fødevareregioner skal følge antallet af kommende regioner. Fødevareministeren har ikke taget stilling.

Derfor bliver betænkningen også nærlæst af Landbrugsraadet og FødevareIndustrien i disse dage, og de foreløbige meldinger herfra er, at det er en god idé at gennemføre en ændring i arbejdsdelingen mellem stat, amt og kommuner til gavn for såvel borgere som virksomheder.

Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke påpeger, at kodeordene for en fremtidig reform er retssikkerhed og nærdemokrati:

"I dag bliver landbrugsbedrifter og virksomheder ikke behandlet ens, selv om deres sager er identiske. Myndighederne håndterer miljøspørgsmål og fødevarekontrol forskelligt, sagsbehandlingstiderne kan svinge fra måneder til år på identiske sager, og virksomhedernes omkostninger til miljøforbedringer varierer kraftigt landet over. Det skader borgernes og virksomhedernes retssikkerhed. Derfor skal lovgivningen administreres ens, og kompetencerne være klart placeret".

Login