Børn og unge spiser mere fastfood

KORT NYT: Børn og unge spiser meget mere fastfood end tidligere. På ni år er forbruget steget med 33 pct. blandt børn og unge i alderen 4-18 år.

De unge spiser mere fastfood end tidligere, og fra 15 års alderen springer mange unge flere af hovedmål­tiderne over.

Det viser en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet, som er baseret på resultater fra rapporten om børn og unges måltidsvaner 2000-2004 og den nationale kostundersøgelse fra 1995.

Fastfood indeholder op til dobbelt så meget energi som almindelige retter, og er samtidig fattig på kostfibre, frugt og grønt og har et relativt højt saltindhold. Sådanne produkter bør man derfor kun spise i begrænsede mængder og ikke for tit for at undgå vægtøgning og fedme.

De fleste børn og unge spiser morgenmad og aftensmad hver dag, men mange springer frokosten over en gang imellem.

Tendensen med at springe måltider over stiger med alderen. Fra 15 års alderen springer mange unge flere af hovedmåltiderne over sammenlignet med de yngre børn.

Kun ca. halvdelen af de 15-24 årige spiser morgenmad og kun ca. en tredjedel frokost. Desuden springer ca. 20 pct. blandt de 15-24 årige aftensmaden over en gang i løbet af ugen, mens det kun sker blandt 10 pct. af de 4-14 årige.
 

Login