Dansk fødevareforskning får udenlandsk ros

VERDENSKLASSE: Dansk fødevareforskning får international ros i en evaluering. Men hvis niveauet skal holdes, kræves flere midler, lyder advarslen fra LIFE.

Samlingen betyder mere samarbejde og mere vidensdeling, og det har givet pote - både for fødevareforskningen og for fødevareproducenterne, der får adgang til mere viden, lyder det i en pressemeddelelse fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Højt niveau kræver midler
På det Biovidenskabelige Fakultet glæder de sig over rosen, men der følger også en advarsel med til politikerne. Hvis niveauet skal holdes, kræver det politisk vilje.

"Det er af afgørende betydning, at vi får politisk fokus og forskningspenge til at fortsætte den fantastiske placering, dansk fødevareforskning har. Vi står med en hårdt presset fødevareindustri, der ikke kan bære forsknings- og udviklingsomkostningerne alene. Hvis ikke der sker noget, taber Danmark sin førerposition inden for fødevarekvalitet hurtigt. På sigt betyder det færre danske arbejdspladser i den danske fødevareproduktion og dårligere måltider på middagsbordene hos forbrugerne," lyder det fra Lars Nørgaard, institutleder på Institut for Fødevarevidenskab.

Login