Sundhedsstyrelsen advarer forældre mod bog

KORT NYT: Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen advarer forældre mod at følge rådene i den nye bog "Kernesund familie sådan!".

Forældre advares mod at følge de råd, der gives i bogen "Kernesund familie sådan!" fra Politikens forlag. Bogen med tilhørende hjemmeside giver råd om mælk og modermælkserstatning, der kan skade små børn. Det skriver Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.   

Hørfrøolie og gedemælk
Forfatteren til bogen, Ninka-Bernadette Mauritson, er generelt meget kritisk over for mælk og mælkeprodukter, og på hjemmesiden står der, at børn under tre år ikke engang skal smage på mælk.

Modermælkserstatning er ifølge forfatteren også af det onde - og det bliver anbefalet at tilsætte hørfrøolie, hvis man alligevel vælger at benytte det. 

Modermælkserstatning baseret på gedemælk fremhæves til gengæld som et godt alternativ til almindelig modermælkserstatning.

Skadeligt for børn
Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen er uenige i rådene i bogen og på hjemmesiden, og advarer på det kraftigste forældre at følge disse råd.

Login