Optimisme blandt yngre fiskere

KORT NYT: Der er god interesse blandt yngre fiskere for at blive fisker med eget fartøj. Flere benytter sig af en ny, fleksibel ordning.

Det er regeringens ønske, at fiskerierhvervet skal udvikle sig, og at Danmark skal opretholde sin position som førende fiskerination.  

Derfor er der etableret en særlig ordning for yngre fiskere på op til 40 år, der etablerer sig første gang som eneejer eller medejer af et fartøj. Hensigten med ordningen er, at det skal være lettere at komme ind i erhvervet.  

Gode vilkår for yngre fiskere
"Det er positivt og udtryk for optimisme i erhvervet, at der er så stor interesse for ordningen blandt yngre fiskere. Kombineret med FKA som nyt reguleringssystem har vi fået skabt gode vilkår for, at den enkelte fisker tør satse langsigtet og etablere sig. Det synes jeg, den store interesse for at blive "yngre fisker" dokumenterer," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.  

Fleksibel ordning
Ordningen for førstegangsetablerede betyder blandt andet, at de kan låne ekstra fisk af "Fiskefonden", som er en del af kvoten, der er afsat til udviklingsformål. Fisken kan lånes i op til 8 år, men reduceres gradvist efter 4 år. Efter låneperioden går fisken tilbage til "Fiskefonden".

Desuden har de nyetablerede fiskere lettere adgang til at købe kvoteandele hos andre fartøjer, idet de kan købe mindre portioner fra flere fartøjer. På den måde kan de lettere få fat i den fisk, de har brug for.

Login