Ny plan fra Eva Kjer skal effektivisere kødkontrollen

KØDKONTROL: Fødevareministeren lancerer ny plan til at bringe omkostningerne i kødkontrollen ned. Men det er ikke nok, advarer branchen.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) barsler nu efter længere tids forarbejde med en plan for, hvordan slagteriernes omkostninger til kødkontrollen skal bringes ned.

Handlingsplanen, der skal nedbringe omkostningerne med 75 mio. kr. svarende til næsten 20 pct. over de næste tre år, indebærer bl.a. både udskiftning af dyrlæger med tilsynsteknikere, forsøg med en ny, visuel kontrol og yderligere tiltag for højnelse af arbejdsmiljøet og nedsættelse af sygefraværet.

"Det er afgørende, at vores høje fødevaresikkerhed bevares, men der har længe været et behov for en modernisering for at få en mere effektiv kødkontrol. I Holland har man været igennem en lignende effektivisering. Det har betydet en reduktion af omkostningerne til kødkontrol, uden at det har svækket fødevaresikkerheden," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Login