Sunde madvaner gennem information


"Fuld brugerbetaling på skolemadsordninger mindsker ikke antallet af tykke børn, hvis deres forældre samtidig stikker børnene nogle penge til burgere og wienerbrød. Vi må sætte meget mere målrettet ind med information over for de unge og deres forældre", siger Kristeligt Folkepartis gruppeformand Mogens Nørgård Pedersen.

Hans kommentar kommer efter, at undervisningsminister Ulla Tørnæs vil løse de stigende problemer med tykke og overvægtige børn ved at give kommunerne lov til at indføre fuld brugerbetaling på skolemadsordninger. Kristeligt Folkeparti er ikke modstander af kantineordninger med fuld brugerbetaling for mad på skoler, men Mogens Nørgård Pedersen, mener det er naivt at tro, det rykker ved børnenes overvægt.

"Det er jo et generelt samfundsproblem, at vi bevæger os mindre samtidig med at vi fylder os mere med fastfood og cola frem for ernæringsrigtig kost. Derfor er det en helhedsorienteret indsats der må til, hvor vi ikke kun ser på børn spise- og motionsvaner men også på de voksnes", siger Mogens Nørgård Pedersen.

Login