Gratis madordning og mere motion til alle danske børn


"Det her forslag er endnu et eksempel på regeringens vanvittige forestillinger om, at man kan skabe noget ud af ingenting. Det kan man selvfølgelig ikke. Sund mad og mere motion til børn er en langsigtet investering i det enkelte menneskes liv - men også i samfundsøkonomien.

Undersøgelser fra Storbritannien viser, at manglende søvn og dårlig mad hæmmer indlæringen betydeligt. Dansk forskning viser også, at dårligt stillede børn har flere helbredsproblemer. Der er altså en snæver sammenhæng mellem børns sociale vilkår og deres sundhed. Skal den sociale arv brydes er sund mad et uhyre vigtigt aspekt, så barnets energi er i top. Derfor skal skolerne have gode madordninger - og de skal være gratis, så alle børn får glæde af dem. Dét er sund fornuft og en investering i fremtiden, i stedet for som regeringen at indføre brugerbetaling nu og så udskyde regningen til fremtidens uddannelses- og sundhedssystem."

SF kræver istedet at børnenes ernæring forbedres ved at der over de næste 3 år indføres madordninger i såvel daginstitutioner som på skoler, der både sikrer børnenes sundhed og deres indlæringsparathed. Færre siddestille timer og mere bevægelse. Dels i form af flere gymnastiktimer - men også mere tid til fri leg. Det kræver investeringer i en årrække og det kræver faciliteter

Login