Meddelelser fra Fødevareministeriet




Stråforkorter i pærer
Fødevaredirektoratet har fundet stråforkorter, der overskrider grænseværdien, i 5 af 59 prøver af pærer. Stråforkorter har været brugt til pæretræer, fordi det hindrer træet i at sætte for mange skud. Det har desværre også vist sig, at stoffet ophobes i træerne. Miljøstyrelsen har trukket tilladelsen til at bruge midlet til pæretræer tilbage, og der det forventes, at brugen af stoffet i løbet af kort tid blive stoppet.
Læs mere

En tur bag om Ø-mærket Hele 94 pct. af danskerne kender Ø-mærket - og 81 pct. har rimelig eller fuld tillid til at det holder, hvad det lover, nemlig at varen rent faktisk er produceret i henhold til de gældende økologiregler. Omvendt er der dog en vis usikkerhed om, hvad Ø-mærket egentlig står for.
Læs mere

Fremgang i økonomien for biogasanlæg
De seneste år har vist en positiv udvikling i biogasfællesanlæggenes økonomi. De fleste af de 20 eksisterende anlæg har nået eller passeret det økonomiske balancepunkt. Men anlæggene er sårbare overfor svigtende affaldsleverancer, og ændrede afregningsvilkår for den producerede energi.
Læs mere

Login