Nye udvalgssvar fra ministeren

Høringssvar og bekendtgørelse om beskyttelse af dyr under transport
Fødevareministeren gør rede for, hvorledes Justitsministeriet vil gennemgå de indkomne høringssvar, og vurdere hvorvidt bekendtgørelsesudkastene skal ændres på baggrund af høringssvarene. Justitsministeriet vil nøje vurdere, om de endelige ændringer har karakter af tekniske forskrifter i EU-retlig forstand. Hvis der er tale om tekniske forskrifter, skal de notificeres overfor Kommissionen i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv. Kommissionen kan i så fald fremsætte bemærkninger til de notificerede forslag, som Danmark herefter skal tage stilling til. De regelændringer, der ikke kan anses for tekniske forskrifter, vil blive sat i kraft, så snart Justitsministeriet har gennemgået høringssvarene og færdiggjort bekendtgørelsesændringerne.
Læs hele besvarelsen

Nye reformtiltag om dyrevelfærd
Ministeren gør opmærksom på, at det er justitsministeren, som er ressortansvarlig for dyrevelfærd. Fødevareministeriet udfører veterinærkontrol på visse dele af området, og dette sker på vegne af Justitsministeriet. Endvidere stiller Fødevareministeriet fagkyndig ekspertise på veterinærområdet til rådighed for Justitsministeriet. Ministeren fremlægger i sin besvarelse en oversigt med datoangivelser for høring af de relevante dyrevelfærdsorganisationer, over de tiltag regeringen har foretaget vedrørende dyrevelfærd for produktionsdyr siden beretningen af maj 2002. Ministeren svarer ministeren, at højdrægtige dyr, der er meget tæt på det forventede fødselstidspunkt, må påregnes at skulle føde under transporten, og disse dyr er derfor omfattet af et direktivs transportforbud. Ministeren fremlægger udvalget kvartalsindberetninger for 1., 2. og 3. kvartal 2002 angående dyrevelfærdskontrol.
Læs hele besvarelsen

Oversættelse af studiet om sameksistens
Ministeren svarer, at en oversættelse af sammenfatningen fra det tyske BUND - studie om sameksistens udført af Forchungsinstitut für biologischen Landbau Berlin (FiBL) vil koste mellem 6000-7000kr, og at oversættelsen vil blive oversendt til folketinget når den foreligger.
Læs hele besvarelsen

Login