Forslag om fødevarekørekort behandles i Folketinget

- Der er grund til at glæde sig over, at også Socialdemokraterne vil have indført et obligatorisk kørekort til butiksdrivende, der sælger fødevarer. Det er jo god gammel DF-politik. Vi fremsatte forslag om fødevare-kørekort i både 1998 og 1999, men forslaget blev afvist hele to gange af den socialdemokratiske fødevareminister, Henrik Dam Kristensen, siger Christian H. Hansen og fortsætter:

- Med Socialdemokraternes nye forslag tør jeg formode, at det nu er et spørgsmål om kort tid, før vi endelig får gjort op med den omfattende fup og svindel inden for de mere lyssky dele af butiksbranchen. For at opnå tilladelse til at handle med fødevarer skal en butiksejer i fremtiden kunne demonstrere et solidt kendskab til de regler, der gælder for fødevareforretninger.

- Dermed bliver kørekortet samtidig forbrugernes sikkerhed for, at hygiejne, varens mærkning og overholdelse af alle offentlige forskrifter, f.eks. afregning af moms er i orden. I virkeligheden er det fantastisk, at det har skullet tage så lang tid at skabe lydhørhed for noget, der er så indlysende rigtigt. Derfor kan jeg kun hilse velkommen, at vi har fået Socialdemokraterne med. For når det gælder fødevaresikkerheden, er vi alle i samme båd, siger Christian H. Hansen.

Login