18 forslag til mindre madspild

MADSPILD: Den grønne tænketank Concito har udsendt en rapport med 18 forslag til at mindske madspildet i Danmark. Ansvaret er hos branchen selv, lyder konklusionen.

Hvert år spildes der i Danmark omkring 300.000 ton spiselige fødevarer fra jord til butik på grund af uhensigtsmæssige vaner, regler og handelsmønstre. Det store madspild har mange omkostninger, både for forbrugerne, miljøet og klimaet.

Det har fået Danmarks grønne tænketank Concito til at udarbejde en rapport med forslag til, hvordan madspildet i Danmark kan formindskes. Rapporten er resultat af et projekt om det skjulte madspild, som Concito har udført i samarbejde med Fødevareministeriet, som blandt andet dannede rammerne for en konference i maj måned med deltagelse af relevante aktører fra fødevaresektoren:

”Efter vores gode og konstruktive dialog med fødevaresektoren har vi identificeret 18 huller i kæden fra jord til butik, hvor det nu er op til de forskellige aktører at slå bolden i. Det gælder blandt andet en øget indsats for markedsføring og salg af frugt og grønt i flere forskellige størrelser, rabat på varer, der nærmer sig udløbsdato og en bedre udnyttelse af det uundgåelige madspild til biogas,” siger projektleder Michael Minter.

Login